| 
 přístroj 
 | 
| xx2 | 
 Přidané 11-10-2012 18:21 
 | 
Člen

Příspěvek: 910 
Založený: 01.04.12 
  | 
Chci se zeptat co používáte na měření nemrznoucí směsi v motocyklech a automobilech. Tu banku na fridex jsem měl a je to k ...... nějaký rady .tipy ? | 
|   | 

| 
 | 
| xx4 | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 18:26 
 | 
Člen

Příspěvek: 1660 
Založený: 02.05.10 
  | 
Refraktometrem 

http://www.refrak...alina.html  

"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759) | 
|   | 

| 
 | 
| Boro9 | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 18:48 
 | 
Člen

Příspěvek: 576 
Založený: 15.04.11 
  | 
Levnější varianta... 
http://www.bmshop...iny-alpin/ 
 Honda XL 700V Transalp   
Nově  CRF 1000A AFRIKA TWIN   | 
|   | 

| 
 | 
| hobr | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 19:35 
 | 
Člen

Příspěvek: 820 
Založený: 03.01.11 
  | 
Dříve jsem míval balonek na měření baterky, fridexu. Pak jsem to půjčil a hádejte jak to dopadlo. Dnes už nic nemám, protože nemrzky od různých výrobců mají rozdílnou hustotu - tvrdilo mi to více lidí. Namíchám směs podle manuálu, naliju a šmytec. Po třech letech se to má vyměnit. Toť asi vše k různým měřákům.....
 Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..." 
(Mark Twain) | 
|   | 

| 
 | 
| xx4 | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 19:49 
 | 
Člen

Příspěvek: 1660 
Založený: 02.05.10 
  | 
 hobrnos napsal: 
Dříve jsem míval balonek na měření baterky, fridexu. Pak jsem to půjčil a hádejte jak to dopadlo. Dnes už nic nemám, protože nemrzky od různých výrobců mají rozdílnou hustotu - tvrdilo mi to více lidí. Namíchám směs podle manuálu, naliju a šmytec. Po třech letech se to má vyměnit. Toť asi vše k různým měřákům.....  

Ten refraktometr fakt funguje .Používáme to v práci už xx let a samozřejmě nás napadlo udělat srovnání.Zkoušeli jsme tři přístroje a všechny naměřily stejnou hodnotu.Asi nejpřesnější měření z pro normálního smrtelníka dostupných metod.
 "Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759) | 
|   | 

| 
 | 
| PetrAT | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 20:29 
 | 
Člen

Příspěvek: 2286 
Založený: 27.05.10 
  | 
 smazak73 napsal: 
Chci se zeptat co používáte na měření nemrznoucí směsi v motocyklech a automobilech. Tu banku na fridex jsem měl a je to k ...... nějaký rady .tipy ?  
Vycucni trochu kapaliny 
Strč to doma do mražáku. Ten nastav na intezivní mražení, což je nějakých -21°C 
Pokud to nezmrzne "na kost" , tak by to mělo být ok | 
|   | 

| 
 | 
| hobr | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 20:35 
 | 
Člen

Příspěvek: 820 
Založený: 03.01.11 
  | 
 pavelgs napsal: 
[quote] 

Ten refraktometr fakt funguje .Používáme to v práci už xx let a samozřejmě nás napadlo udělat srovnání.Zkoušeli jsme tři přístroje a všechny naměřily stejnou hodnotu.Asi nejpřesnější měření z pro normálního smrtelníka dostupných metod.  
Já netvrdím, že to nefunguje. Zkrátka používám nejjednodušší řešení. A zatím se mi vžy osvědčilo.....
 Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..." 
(Mark Twain) | 
|   | 

| 
 | 
| stepan | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 23:04 
 | 

Člen

Příspěvek: 209 
Založený: 19.05.10 
  | 
 smazak73 napsal: 
Chci se zeptat co používáte na měření nemrznoucí směsi v motocyklech a automobilech. Tu banku na fridex jsem měl a je to k ...... nějaký rady .tipy ?  

Když jsem to potřeboval změřit, odebral jsem do malé nádobky a dal do mrazáku. Když to nezmrzlo, tak dobrý   | 
|   | 

| 
 | 
| xx2 | 
 přístroj 
Přidané 11-10-2012 23:09 
 | 
Člen

Příspěvek: 910 
Založený: 01.04.12 
  | 
U 1150 to zcela chápu  |